×

ادعای نماینده ترامپ درباره بازرسی هسته‌ای در ایران / پای آژانس دوباره به تهران باز می‌شود؟

  • کد نوشته: 139541
  • ۲۹ خرداد ۱۴۰۵
  • 1 بازدید
  • ۰
  • فرستاده ویژه رئیس‌جمهور آمریکا مدعی شد ایران قصد دارد از آژانس بین‌المللی انرژی اتمی برای بازرسی از تأسیسات هسته‌ای خود دعوت کند. به گفته استیو ویتکاف، در چارچوب توافق اخیر، روند شناسایی محل ذخایر اورانیوم غنی‌شده ایران با نظارت بین‌المللی آغاز خواهد شد.

    ادعای نماینده ترامپ درباره بازرسی هسته‌ای در ایران / پای آژانس دوباره به تهران باز می‌شود؟

    به گزارش اقتصاد آنلاین به نقل از ایسنا،«استیو ویتکاف» فرستاده ویژه رئیس‌جمهور آمریکا به قانون‌گذاران آمریکایی ادعا کرده است که ایران از آژانس بین‌المللی انرژی اتمی برای بازرسی از تاسیسات هسته‌ای خود دعوت خواهد کرد و روند شناسایی و تعیین محل ذخایر مواد غنی‌شده تهران آغاز می‌شود.

     این نشست محرمانه توسط دو فرد آگاه از جزئیات گفت‌و‌گو‌ها برای خبرگزاری آسوشیتدپرس تشریح شده است. این افراد به دلیل محرمانه بودن جلسه، نخواستند نام‌شان فاش شود.

    ویتکاف در پاسخ به رهبران کنگره و اعضای کمیته‌های مرتبط با امنیت ملی مدعی شد توافقی که آمریکا با ایران به دست آورده، شامل هیچ توافق جانبی پنهانی نیست، اما یک نامه الحاقی میان ایران و آژانس بین‌المللی انرژی اتمی تنظیم شده که در آن از آژانس برای انجام این ماموریت دعوت به عمل آمده است.

    به گفته منابع آگاه، ویتکاف در این جلسه وجود این نامه و دعوت‌نامه را فاش کرده است.

    وی ادعا کرد که نامه خطاب به «رافائل گروسی» مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی تنظیم شده و به وی این امکان را می‌دهد که بازرسان هسته‌ای آمریکایی را به تهران اعزام کند.

    بر اساس مفاد توافق، ذخایر اورانیوم با غنای بالا در ایران باید دست‌کم تحت نظارت بین‌المللی رقیق‌سازی شوند.

    علی‌رغم اینکه ایران بار‌ها تاکید کرده سلاح هسته‌ای در دکترین دفاعی این کشور جایگاهی ندارد، در این سند آمده است که ایران نباید به دنبال دستیابی به سلاح هسته‌ای باشد یا آن را توسعه دهد.

    بیشتر مطالعه کنید:

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    پنج × 2 =

    4 − دو =