×

ورودی آب به سد‌های کشور ۶۸ درصد افزایش یافت/ برخی سد‌های تهران همچنان در وضعیت قرمز

  • کد نوشته: 127312
  • ۲۳ اردیبهشت ۱۴۰۵
  • 2 بازدید
  • ۰
  • با وجود افزایش ورودی آب به سد‌های کشور، برخی سد‌های مهم در تهران و چند استان پرجمعیت همچنان در وضعیت نگران‌کننده قرار دارند.

    ورودی آب به سد‌های کشور ۶۸ درصد افزایش یافت/ برخی سد‌های تهران همچنان در وضعیت قرمز

    به گزارش اقتصاد آنلاین به نقل از فارس؛ جدیدترین آمار‌های وزارت نیرو از بارندگی‌ها و ذخایر آب در سطح کشور نشان می‌دهد، در سال جاری آبی یعنی از اول مهر ماه پارسال تاکنون، میزان ورودی آب به سد‌های کشور به ۳۵.۶ میلیارد متر مکعب رسید.

    این میزان سال گذشته تاکنون ۲۱ میلیارد و ۲۳۰ میلیون متر مکعب بود و متوسط ۱۰ ساله ۳۲.۹۶ میلیارد متر مکعب بوده است؛ بنابراین ورودی آب به سد‌های کشور نسبت به سال گذشته ۶۸ درصد افزایش دارد، اما نسبت به میانگین ۱۰ ساله فقط ۸ درصد رشد نشان می‌دهد.

    میزان خروجی آب از سد‌های کشور در سال آبی جاری تا ۲۰ فروردین ۲۰ میلیارد و ۴۸۰ میلیون متر مکعب بوده، سال گذشته در این مدت ۱۸ میلیارد و ۴۲۰ میلیون متر مکعب بوده، متوسط ۱۰ ساله ۲۳ میلیارد و ۴۹۰ میلیون متر مکعب بوده است؛ بنابراین میزان خروجی آب سد‌ها نسبت به سال گذشته ۱۱ درصد رشد دارد، اما نسبت به متوسط ۱۰ ساله ۱۳ درصد کاهش نشان می‌دهد و این نشان از مدیریت خروجی آب از سد‌های کشور دارد.

    حجم آب موجود در مخازن سد‌های کشور در حال حاضر به ۳۳ میلیارد و ۸۶۰ میلیون متر مکعب رسیده است، در حالی که سال گذشته تا این موقع ۳۴ میلیارد متر مکعب بوده و متوسط ۱۰ ساله ۳۲.۱۱ میلیارد متر مکعب بوده است؛ بنابراین حجم آب موجود مخازن سد‌ها نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۲۴ درصد افزایش دارد، اما نسبت به میانگین ۱۰ ساله فقط ۵ درصد افزایش نشان می‌دهد.

    درصد پر شدگی سد‌های کشور در حال حاضر به ۶۵ درصد رسیده است، اما نگاهی به مخازن سد‌های کشور نشان می‌دهد، گرچه در کل کشور درصد آب موجود سد‌ها به رقم ۶۵ درصد رسیده، اما در مناطق پرجمعیت هنوز سد‌هایی داریم که با وضعیت قرمز هستند، مانند سد ماملو در استان تهران با ۷۵ درصد کاهش رو به رو شده است.

    سد دوستی در خراسان با ۸۳ درصد کاهش ذخایر، سد بارزو در خراسان شمالی ۷۸ درصد کاهش دارد.

    سد ساوه در استان مرکزی با ۷۶ درصد کاهش ذخایر آبی مواجه شده است.

    سد امیرکبیر در استان البرز با دارا بودن ۹۵ میلیون متر مکعب آب به میزان ۵۳ درصد از مخزنش پر است و نسبت به سال قبل ۳۶ درصد افزایش نشان می‌دهد، اما نسبت به متوسط ۱۰ ساله ۳۲ درصد کاهش را تجربه می‌کند.

    سدلار در استان تهران با دارا بودن ۵۴ میلیون متر مکعب آب، فقط ۶ درصد پر بوده و نسبت به سال گذشته ۲۸ درصد کاهش دارد و نسبت به میانگین ۱۰ ساله ۴۵ درصد افت نشان می‌دهد.

    سد طالقان در استان البرز از تامین کنندگان مهم آب استان البرز و تهران به شمار می‌رود که با دارا بودن ۱۶۷ میلیون متر مکعب آب ۴۰ درصد پر شده و نسبت به سال گذشته ۲۹ درصد کاهش و نسبت به ۱۰ سال گذشته ۴۷ درصد افت نشان داده است.

    سد لتیان در شمال شرق تهران با ۶۹ میلیون متر مکعب آب به میزان ۹۲ درصد پر بوده و نسبت به سال گذشته ۴۴ درصد افزایش دارد، اما نسبت به ۱۰ ساله ۱۵ درصد رشد نشان می‌دهد.

    سد ماملو در استان تهران وضعیت قرمزی داشته که با دارا بودن ۳۴ میلیون متر مکعب آب، فقط ۱۴ درصد از مخزن آن پر بوده و نسبت به سال گذشته ۹ درصد کاهش دارد، اما نسبت به روند ۱۰ ساله ۷۵ درصد افت نشان می‌دهد.

    سد نهند در آذربایجان شرقی با دارا بودن ۳۲ میلیون متر مکعب ۱۰۰ درصد پر بوده و نسبت به سال گذشته ۹۲ درصد افزایش و نسبت به ۱۰ ساله ۲۸ درصد افزایش نشان می‌دهد.

    سد شهید قنبری در آذربایجان غربی با دارا بودن ۲۵ میلیون متر مکعب آب، ۹۵ درصد پر بوده و نسبت به سال گذشته ۶ درصد کاهش دارد، اما نسبت به ۱۰ ساله ۵۰ درصد افزایش دارد.

    سد استقلال در هرمزگان با دارا بودن ۱۶۶ میلیون متر مکعب آب ۶۹ درصد از مخزن آن پر بوده و نسبت به سال گذشته ۱۰ برابر افزایش یافته، اما نسبت به ۱۰ ساله ۶۲ درصد رشد نشان می‌دهد.

    سد بیدواز در خراسان شمالی با دارا بودن ۹ میلیون متر مکعب آب ۱۹ درصد پر بوده و نسبت به سال گذشته ۱۷۶ درصد افزایش، اما نسبت به میانگین ۱۰ ساله ۳۰ درصد رشد دارد.

    سد وشمگیر، گلستان و بوستان در استان گلستان با ۷۶ میلیون متر مکعب آب نسبت به سال گذشته ۲۳۶ درصد افزایش، اما نسبت به ۱۰ ساله ۴۳ درصد افزایش دارد و ۶۹ درصد از مخزن آن پر است.

    سد زیردان در سیستان و بلوچستان با دارا بودن ۱۷۹ میلیون مکعب آب ۸۷ درصد پرشدگی داشته و نسبت به سال گذشته ۳۳ درصد رشد دارد، اما نسبت به ۱۰ ساله ۳۲ درصد افزایش نشان می‌دهد.

    با نگاهی به آمار سد‌ها در می‌یابیم، همچنان در مناطق پرجمعیت مانند تهران، البرز، مشهد، خراسان شمالی و مرکزی همچنان باید رعایت مدیریت آب و صرفه‌جویی در دستور کار قرار گیرد تا از شرایط کم آبی در تابستان بتوانیم به سلامت عبور کنیم.

    بیشتر مطالعه کنید:

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    3 × سه =

    سه + 10 =