×

آینده طلا در ۱۴۰۵؛ صعود دوباره قیمت در راه است؟

  • کد نوشته: 143969
  • ۱۵ تیر ۱۴۰۵
  • 1 بازدید
  • ۰
  • میثم هاشمخانی، کارشناس اقتصادی: قیمت طلا در درجه اول تابع دو عامل اصلی است: نرخ دلار و قیمت جهانی اونس طلا. به نظر می‌رسد جنگ ایران و آمریکا در بلندمدت تأثیر تعیین‌کننده‌ای بر قیمت جهانی طلا نداشته باشد.

    هرچند با آغاز جنگ، قیمت جهانی طلا کاهش یافت و پس از اعلام آتش‌بس اولیه دوباره افزایش پیدا کرد، اما این نوسانات بیشتر واکنش‌های کوتاه‌مدت و هیجانی بازار بودند.

    در افق یک‌سال آینده، سه عامل مهم‌تر از هر موضوع دیگری بر قیمت جهانی طلا اثر خواهند گذاشت. نخست، سرنوشت جنگ روسیه و اوکراین که تشدید یا پایان آن می‌تواند تقاضا برای دارایی‌های امن را تغییر دهد. دوم، روند جنگ تجاری آمریکا و چین؛ افزایش تنش‌ها، تعرفه‌های متقابل یا رسیدن به توافق، مستقیماً بر بازارهای جهانی و در نتیجه قیمت طلا اثرگذار خواهد بود. سوم، سیاست‌های پولی و نرخ بهره در آمریکا، اروپا و ژاپن است؛ زیرا تغییر نرخ بهره نقش مهمی در جذابیت سرمایه‌گذاری در طلا دارد.

    بنابراین، اگرچه جنگ ایران و آمریکا در مقاطعی باعث نوسان شدید قیمت جهانی طلا شد، اما این تغییرات بیشتر ماهیتی موقتی و احساسی داشت و بعید است در بلندمدت عامل اصلی تعیین‌کننده روند قیمت جهانی طلا باشد.

    نیکا موتور - ECO10

    بیشتر مطالعه کنید:

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    16 + پنج =

    8 + 11 =