به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، همایش اینترنت و آینده ایران در وزارت ارتباطات در حال برگزاری است. در حاشیه این همایش و در پنل نخست با عنوان «اقتصاد دیجیتال و آینده ایران»، احسان چیتساز، معاون وزیر ارتباطات؛ رضا الفتنسب، رئیس اتحادیه کسبوکارهای مجازی؛ امیر سیاح، سرپرست معاونت اقتصادی و تنظیم مقررات مرکز ملی فضای مجازی؛ حامد بیدی، مدیرعامل پلتفرم کارزار و کتایون سپهری، موسس شتابدهنده منش صحبت کردند.
احسان چیتساز، در همایش اینترنت و آینده ایران، گفت:«سیاست وزارت ارتباطات، اینترنت باز، عمومی و بدون محدودیت برای عموم مردم است. ما این سیاست را با هدف توسعه کشور دنبال میکنیم.»
در ادامه حامد بیدی، مدیرعامل پلتفرم کارزار با اشاره به مسائل مختلف اینترنت در ایران، از اینترنت طبقاتی تا مصوبه مجلس درباره استارلینک، گفت:«تمام اینها نشان میدهد حاکمیت به اینترنت به چشم یک تهدید، بیماری و عارضه نگاه میکند.»
رضا الفتنسب رئیس اتحادیه کسبوکارهای مجازی نیز در این همایش گفت: «اقتصاد دیجیتال به شفافیت و گفتوگو نیاز دارد؛ البته اگر گوش شنوایی در کار باشد. اما در عمل، خروجی نهادها تصمیمهای خلقالساعه است که کسبوکارها را به شدت اذیت میکند. نمونه اخیر آن هم مشکل بانک مرکزی با پلتفرمهای طلا است.»
او در ادامه گفت:«ما خواستار حکمرانی دیجیتالی هستیم نه حکمرانی بر دیجیتال. ما دنبال دولت الکترونیک و شهروند الکترونیک بودیم اما متأسفانه حکمرانی بر فضای دیجیتال حاکم شده است» و تاکید کرد:« درخواست ما از دولت حمایت نیست بلکه میخواهیم مانعتراشی و سنگاندازی نکنند.»
همچنین سرپرست معاونت تنظیم مقررات مرکز ملی فضای مجازی، امیر سیاح درباره مسائلی همچون اینترنت طبقاتی و فیلترینگ گفت:«ما دو نگاه میتوانیم به مسئله داشته باشیم: یکی، جنگیدن و تقابل و دیگری، گفتوگو. تصور میکنم راه دوم جواب میدهد.»
در ادامه این همایش کتایون سپهری، موسس شتابدهنده منش، با اشاره به مهاجرتهای گسترده، گفت:«اینکه از گفتوگو برای حل مسئله صحبت میشود خوب است اما اگر تا به نتیجه رسیدن آن، کسی مانده باشد.» سپهری همچنین از نگاه امنیتی به اینترنت انتقاد کرد و تاکید کرد که در حین رعایت ملاحظات امنیتی میتوان از آسیب به کسبوکارها و مردم جلوگیری کرد.
احسان چیتساز، معاون وزیر ارتباطات نیز گفت:«عوامل متعدد و متکثری نشان میدهد سیاست فیلترینگ موفقیتآمیز نبوده است و از طرفی، آدرس غلط میدهیم که فلان اپلیکیشن مشکل امنیتی دارد؛ درحالی که مشکل مربوط به دسترسی است و حتی یک اپلیکیشن آشپزی هم میتواند عامل جاسوسی باشد. با فیلترشکنها موبایل مردم را به زامبیهایی تبدیل کردهایم که برای حملات DDoS استفاده میشوند.»
مدیرعامل پلتفرم کارزار، حامد بیدی گفت: «یک خیانت ملی در حوزه اینترنت اتفاق افتاده که آسیبها و شکست ایدهاش را دیدهایم و کسی هم آن را گردن نمیگیرد. ما اصلا از اقتصاد دیجیتال چیزی باقی گذاشتهایم؟ ما که در دهه ۸۰ پلتفرمهای کاربرمحوری با اثرگذاری در دنیا داشتیم، به جایی رسیدیم که حتی در خاورمیانه جایگاهی نداریم و این نتیجه، خیانت ملی است که اینترنت را زیرساختی آمریکایی میداند.»
بیدی تاکید کرد که تا زمانی که کسی مسئولیت این خیانت ملی را نپذیرد، مسئله حل نمیشود.
رضا الفت نسب، رئیس اتحادیه کسبوکارهای مجازی، با انتقاد از برداشتهنشدن محدودیت واتساپ گفت:«در موضوع طرح صیانت، ما تا دفتر رهبری هم رفتیم و همه واکنشها این بود که ما مخالفیم اما در عمل، اتفاقات دیگری میافتد. آن گروه، آدم یا نهادی که این مخالفت را دارد، باید مشخص شود. بستر اقتصاد دیجیتال اینترنت است. ما همیشه برادری خود را به حاکمیت ثابت کردهایم ولی در بحرانها کوتاهترین دیوار، اینترنت و کسبوکارهای دیجیتال است.»
الفتنسب با اشاره به اینکه بسیاری از کسبوکارها هنوز به ۵۰ درصد فروش قبل جنگ نرسیدهاند، تاکید کرد: «ما جنگ با اسرائیل را تمام کردیم اما جنگ با دستگاههای دولتی ادامه دارد.»
۵۸۳۲۳
دیدگاهتان را بنویسید