×

هشدار برای بحران سدهای تهران

  • کد نوشته: 52214
  • ۲۹ تیر
  • 1 بازدید
  • ۰
  • استاد مدیریت منابع آب دانشگاه تهران اعلام کرد اگر روند فعلی کم‌بارشی و مصرف بی‌رویه ادامه یابد، سدهای اصلی تهران ممکن است از شهریورماه یکی پس از دیگری از مدار خارج شوند.

    هشدار برای بحران سدهای تهران

    به گزارش اقتصاد آنلاین به نقل از عصر ایران، استاد مدیریت منابع آب دانشگاه تهران هشدار داد با ادامه روند فعلی، از شهریور ماه سدهای اصلی تهران یکی پس از دیگری از دست خواهند رفت.

    بنفشه زهرایی، استاد مدیریت منابع آب دانشگاه تهران، هشدار داده است که تنها دو تا سه هفته فرصت باقی مانده تا با کاهش مصرف آب، تهران و دیگر شهرهای کشور بتوانند از دو ماه باقی‌مانده تابستان عبور کنند. او تاکید کرده است که اکنون بسیاری از سدهای تأمین‌کننده آب شرب کشور به پایین‌ترین سطح ممکن رسیده‌اند و در حال مصرف آب کف مخزن هستند.

    زهرایی در برنامه «دغدغه ایران» که توسط محمد فاضلی، جامعه‌شناس، تهیه و در یوتیوب منتشر می‌شود، با اشاره به کاهش شدید بارندگی‌ها در سال جاری می‌گوید:امسال برای پنجمین سال متوالی، بارش‌ها کمتر از متوسط درازمدت بوده‌اند و رکورد جدیدی ثبت شده است. ما با کاهش ۴۰ درصدی در میانگین بارش‌ها مواجه هستیم.

    او همچنین هشدار داده که در شهریور ماه امسال تهران به‌احتمال زیاد سد ماملو را از دست خواهد داد و پس از آن نوبت به سدهای لار، لتیان و کرج خواهد رسید. به گفته او، تجربه مشابهی پیش‌تر در شهر همدان رخ داد: «آب سد اکباتان که بخش مهمی از تأمین آب همدان را برعهده داشت، کاملاً تمام شد و این موضوع منجر به قطعی‌های بسیار طولانی و فرساینده برای مردم شد.»

    استاد مدیریت منابع آب دانشگاه تهران در پایان از گروه‌های مرجع درخواست کرده تا درباره کاهش مصرف آب با جامعه گفت‌وگو کنند و هشدارهای لازم را جدی بگیرند.

    تهران در بدترین وضعیت آبی در یک قرن اخیر

    شرکت آب و فاضلاب استان تهران نیز امروز، ۲۹ تیر ۱۴۰۴، با انتشار اطلاعیه‌ای تأیید کرده است که تهران در بدترین وضعیت منابع آبی طی صد سال اخیر قرار دارد. در بخشی از این اطلاعیه آمده است:

    «خشکسالی‌های پنج سال اخیر و کاهش شدید بارندگی‌ها در سال آبی جاری، که در ۶۰ سال اخیر بی‌سابقه بوده، منابع آبی استان تهران را به‌شدت تحت تأثیر قرار داده است. ذخایر موجود در سدهای تأمین‌کننده آب تهران، اکنون در پایین‌ترین سطح خود در یک قرن اخیر قرار دارند.»

    در ادامه این اطلاعیه تاکید شده است که برای جبران مشکلات ناشی از افت فشار، به ساکنان مجتمع‌های مسکونی چند طبقه توصیه شده از مخزن و پمپ در طبقات زیرین استفاده کنند.

    بیشتر مطالعه کنید:

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    هجده − چهارده =