×

دستمزد‌ کارگر ساختمانی ۵۰ درصد گران شد؟

  • کد نوشته: 77696
  • ۲۶ مهر ۱۴۰۴
  • 2 بازدید
  • ۰
  • رئیس انجمن انبوه‌سازان تهران هشدار می‌دهد که پس از اخراج کارگران افغان، دستمزد کارگران ساده از یک میلیون به یک و نیم میلیون تومان رسیده و بازار ساخت‌وساز با رکود شدیدی مواجه شده است.

    دستمزد‌ کارگر ساختمانی ۵۰ درصد گران شد؟

    به گزارش نبض بازار، ایرج رهبر، رئیس انجمن انبوه‌سازان تهران  از تشدید رکود بخش ساخت‌وساز خبر داده و می‌گوید بازار فعلی نه‌تنها با افزایش هزینه‌های کارگری روبه‌روست، بلکه جهش قیمت مصالح، ادامه تورم و ضعف سرمایه‌گذاری شرایط را به‌مراتب دشوارتر کرده است.

    بازار خالی از کارگر؛ دستمزد‌ها تا ۵۰ درصد بالا رفت

    رهبر با اشاره به پیامد‌های اخراج کارگران افغان از کشور گفت: کمبود شدید نیروی کار باعث شده دستمزد‌ها جهش محسوس داشته باشند. به گفته او، کارگر ساده که پیش‌تر کمتر از یک میلیون تومان در روز می‌گرفت، اکنون حدود یک‌ونیم میلیون تومان دریافت می‌کند؛ یعنی افزایش حداقل ۵۰ درصدی. کارگر فنی هم با نرخ ۲.۸ تا ۳ میلیون تومان در روز پیدا نمی‌شود.

    او توضیح داد که پس از جنگ ۱۲ روزه اخیر، شوک مضاعفی بر بازار وارد شد و «ناگهان بازار خالی از کارگر شد؛ اتفاقی که باید پیش از آن برایش برنامه‌ریزی می‌شد.»

    قیمت مصالح چند برابر شده؛ پروژه‌ها متوقف هستند

    به گفته رئیس انجمن انبوه‌سازان تهران، جهش قیمت مصالح از جمله فولاد و سیمان باعث شده بسیاری از سازندگان پروژه‌های خود را نیمه‌تمام رها کنند. زمانی قرارداد‌های ساخت هر متر مربع با هزینه ۸ تا ۱۰ میلیون تومان بسته می‌شد، در حالی‌که امروز همان پروژه‌ها به بیش از ۲۵ میلیون تومان رسیده‌اند.

    رهبر افزود: «افزایش هم‌زمان دستمزد کارگر و قیمت مصالح، بیش از ۷۰ تا ۸۰ درصد بر هزینه ساخت‌وساز اثر گذاشته و رکود را عمیق‌تر کرده است.»

    کاهش ۳۰ درصدی صدور پروانه ساختمان

    آمار‌های انجمن انبوه‌سازان نشان می‌دهد صدور پروانه‌های ساختمانی در تهران بیش از ۳۰ درصد کاهش یافته است؛ نشانه‌ای از افت شدید تمایل به سرمایه‌گذاری در بخش ساخت‌وساز. رهبر می‌گوید: «در فضای تورمی و نوسان مداوم نرخ ارز، سازنده نمی‌تواند هزینه نهایی را پیش‌بینی کند. همین عدم قطعیت ریسک سرمایه‌گذاری را بالا برده و تولید مسکن را کاهش داده است.»

    پیشنهاد رهبر: الگوی ژاپن برای ساماندهی کارگران مهاجر

    رهبر در پایان تأکید کرد که باید تجربه کشور‌هایی مانند ژاپن در استفاده نظام‌مند از نیروی کار مهاجر مدنظر قرار گیرد. او پیشنهاد داد مسئولان وزارت کار و نیروی انتظامی سازوکاری شفاف برای شناسنامه‌دار کردن و ساماندهی کارگران خارجی طراحی کنند تا از بروز مشکلات امنیتی و کمبود نیروی انسانی در پروژه‌ها جلوگیری شود.

    منبع: اقتصادنیوز

    بیشتر مطالعه کنید:

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    20 − 19 =

    پنج × 2 =