×

پیش‌بینی قیمت دلار آخر سال از نگاه سیف

  • کد نوشته: 97826
  • ۱۶ دی ۱۴۰۴
  • 6 بازدید
  • ۰
  • ولی‌الله سیف، رئیس پیشین بانک مرکزی، در پاسخ به دو پرسشی که تحریریه «اکوایران» مطرح کرده بود ــ اینکه ابزارهای عبدالناصر همتی برای مدیریت بازار ارز چیست و نرخ ارز تا پایان سال جاری چه مسیری را طی خواهد کرد ــ تأکید کرد: انتظارات مثبت می‌توانند شتاب رشد نرخ ارز را کاهش دهند، اما به معنای ایجاد ثبات پایدار یا کاهش نرخ ارز نیستند.

    به گفته او، در کوتاه‌مدت نرخ ارز بیش از آنکه تابع تورم باشد، تحت تأثیر ریسک‌های سیاسی، نااطمینانی‌ها و رفتار سفته‌بازان قرار دارد. شکل‌گیری انتظارات مثبت می‌تواند تقاضای احتیاطی را کاهش دهد، گردش پول سفته‌بازانه را کم کند و رفتارهای احتیاطی و سوداگرانه را تعدیل کند. با این حال، برآیند این عوامل صرفاً به کاهش شیب افزایش نرخ ارز منجر می‌شود، نه کاهش خود نرخ ارز.

    سیف در ادامه دو سناریو را ترسیم کرد: در سناریوی خوش‌بینانه، ارسال پیام سیاستی شفاف و پرهیز از شوک‌های اقتصادی و سیاسی، باعث افزایش تدریجی و بدون جهش نرخ ارز خواهد شد. اما در سناریوی بدبینانه، تناقض در رفتار سیاست‌گذار، تشدید فشارهای مالی یا بروز شوک‌های سیاسی می‌تواند زمینه‌ساز جهش ارزی شود.

     

    بیشتر مطالعه کنید:

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    5 × چهار =

    شش + 2 =