امید محمدی؛ بازار گروه خودرو: خودروهای وارداتی که در ابتدا قرار بود به عنوان ابزاری برای تنظیم بازار و ایجاد تعادل در قیمت خودروهای داخلی ایفای نقش کنند، اکنون خود به یکی از عوامل التهاب در بازار تبدیل شدند. سیاست های ناپایدار ارزی، تصمیم های مقطعی در حوزه واردات و نبود سازوکار شفاف در نحوه عرضه، باعث شده تا خودروهایی که قرار بود در دسترس مشتریان حقیقی قرار گیرند، به مرور از مسیر «کالای مصرفی» خارج شده و به «کالای سرمایه ای» بدل شدند.
رشد مداوم نرخ ارز از یک سو و عرضه قطره چکانی از سوی دیگر، شرایطی را رقم زده که در آن، حتی خودروهای اقتصادی نیز در رده قیمتی خودروهای لوکس قرار گرفتند. این وضعیت، نه تنها هدف اصلی سیاستگذار یعنی تعدیل قیمت و رقابت سالم را خنثی کرده، بلکه به محرک افزایش قیمت در بازار خودروهای داخلی تبدیل شده است.
برنده واقعی این چرخه معیوب نه مصرف کننده نهایی است و نه حتی تولیدکننده داخلی یا واردکننده خودرو؛ بلکه بازیگرانی هستند که در سایه نوسان قیمت ها، از شکاف میان نرخ رسمی و بازار آزاد بیشترین سود را می برند. نتیجه آنکه، به جای تعادل، شاهد شکل گیری بازاری دوگانه هستیم؛ بازاری که در آن سیاست گذاری نادرست، به جای اصلاح، بر التهاب دامن می زند، در ادامه به بررسی قیمت برخی از خودروهای وارداتی خواهیم پرداخت؛

هوندا وزل با پیشرانه ۱.۵ لیتری مدل ۲۰۲۵ ابتدای هفته جاری به بهای ۴ میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان رسید، امروز قیمت این محصول در بازار به ۴ میلیارد و ۱۰۰ میلیون تومان شده است
هوندا وزل ۱۰۰ میلیون تومان سقوط قیمت داشت
هوندا وزل با پیشرانه ۱.۵ لیتری مدل ۲۰۲۵ ابتدای هفته جاری به بهای ۴ میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان رسید، این خودرو روز گذشته با سقوط قیمت ۱۰۰ میلیون تومانی همراه شد. امروز قیمت این محصول در بازار به ۴ میلیارد و ۱۰۰ میلیون تومان رسیده است. این افت قیمت بیانگر تداوم نوسان قیمتی در بازار خودروهای وارداتی به ویژه برند هوندا است. برند هوندا در هر دوره از واردات که به کشور رسید، به دلیل ضعف خدمات پس از فروش یا عرضه مقطعی سهم قابل توجهی از فروش را کسب نکرد. گفتنی است که در صورت تداوم عرضه خودروهای وارداتی قیمت این محصولات نیز کاهش خواهد یافت.

میتسوبیشی اکلیپس ابتدای هفته جاری در بازار داخل به قیمت ۵ میلیارد و ۸۰۰ میلیون تومان رسید، اما امروز قیمت این خودرو ۵ میلیارد و ۲۵۰ میلیون تومان شده است
افت قیمت ۵۵۰ میلیون تومانی اکلیپس
میتسوبیشی اکلیپس یکی از کراس اوورهای خوشنام وارداتی به کشور است، این کراس اوور با پیشرانه ۱.۵ لیتر توربوشارژر جزو خودروهای کراس اوور ایده آل برای بازار کشور است. این خودرو ابتدای هفته جاری در بازار داخل به قیمت ۵ میلیارد و ۸۰۰ میلیون تومان رسید، اما امروز قیمت این خودرو ۵ میلیارد و ۲۵۰ میلیون تومان شده است. کاهش ۵۵۰ میلیون تومانی قیمت این خودرو طی ۲ روز در بازار نشان از نوسان قیمت خودرو براساس نوسان نرخ ارز و فعالیت سودجویان دارد. شرایط فعلی عرضه و قیمت خودروهای وارداتی در بازار برخلاف برنامه دولت ها برای عرضه این محصولات بود.

فولکس واگن آی دی یونیکس اولترا با مدل ۲۰۲۵ ابتدای هفته جاری به قیمت ۶ میلیارد و ۷۰۰ میلیون تومان رسید، اما امروز قیمت این خودرو در بازار ۶ میلیارد تومان است
کاهش ۷۰۰ میلیونی فولکس آی دی یونیکس
فولکس واگن آی دی یونیکس اولترا جزو کراس اوورهای جدید وارداتی به بازار کشور است که به لطف طراحی و قوای فنی الکتریکی در حال تصاحب سهم بازار است، البته موفقیت این خودرو مشروط به توسعه شبکه خدمات پس از فروش است. این خودرو با مدل ۲۰۲۵ ابتدای هفته جاری به قیمت ۶ میلیارد و ۷۰۰ میلیون تومان رسید، اما امروز قیمت این خودرو در بازار ۶ میلیارد تومان است. سقوط ۷۰۰ میلیون تومانی نرخ آی دی یونیکس بیانگر کاهش هوش هیجانی مشتریان در بازار نسبت به خودروهای وارداتی است. لازم به ذکر است که قطعات و لوازم یدکی در حال حاضر پاشنه آشیل خودروهای وارداتی در بازار است.

سوزوکی فرانکس هیبریدی با پیشرانه ۱.۵ لیتری و مدل ۲۰۲۵ ابتدای هفته جاری به بهای ۳ میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان رسید، اما امروز قیمت این خودرو در بازار ۳ میلیارد تومان است
سوزوکی فرانکس هیبریدی ۲۰۰ میلیون ارزان شد
سوزوکی در دور جدید واردات خودرو به بازار کشور از مبدا هند وارد می شود، بنابراین نباید انتظار توقع خودروی با کیفیت ژاپنی را از این برند داشت. سوزوکی فرانکس هیبریدی با پیشرانه ۱.۵ لیتری و مدل ۲۰۲۵ ابتدای هفته جاری به بهای ۳ میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان رسید، اما امروز قیمت این خودرو در بازار ۳ میلیارد تومان است. کاهش ۲۰۰ میلیون تومانی قیمت این خودرو اقتصادی در بازارهای جهانی و محصول میلیاردی در کشور بیانگر کاهش قدرت خرید مشتریان نسبت به خرید این محصول است.

تویوتا بی زد ۴ ایکس پرو مدل ۲۰۲۴ ابتدای هفته جاری در بازار به نرخ ۴ میلیارد و ۲۵۰ میلیون تومان رسید. اما امروز قیمت این خودرو ۴ میلیارد و ۱۰۰ میلیون تومان شده است
تویوتا بی زد ۴ ایکس چند؟
تویوتا بی زد ۴ ایکس پرو یکی از کراس اوورهای پر حاشیه بازار خودرو کشور محسوب می شود، این محصول که بدون خدمات پس از فروش مطلوب به بازار کشور راه یافته است، در آینده می تواند چالش های برای مشتریان ایجاد کند. تویوتا بی زد ۴ ایکس پرو مدل ۲۰۲۴ ابتدای هفته جاری در بازار به نرخ ۴ میلیارد و ۲۵۰ میلیون تومان رسید. اما امروز قیمت این خودرو ۴ میلیارد و ۱۰۰ میلیون تومان شده است، افت ۱۵۰ میلیون تومانی این خودرو طی هفته جاری بیانگر تداوم نوسان بی زد ۴ ایکس پرو در روزهای آتی است.





دیدگاهتان را بنویسید