به گزارش خبرگزاری تسنیم؛ احد وظیفه رئیس مرکز ملی اقلیم و مدیریت بحران خشکسالی سازمان هواشناسی گفت: طی ۲ هفته اخیر بارش ها در مناطق غرب، شمال غرب، جنوب غرب، جنوب و مرکز تا نیمه شرقی کشور در حد نرمال و برخی استان ها همچون بوشهر،جنوب فارس، هرمزگان، خراسان جنوبی، کرمان، آذربایجان غربی و شرقی بارش ها ۱۵ تا ۲۰ درصد بیش از نرمال است.
به گفته وی، براساس مدل ها در برخی استان ها از جمله تهران، البرز، قزوین، قم و مرکزی بارش ها بین ۲۰ تا ۴۰ درصد کمتر از نرمال است. به عنوان مثال استان تهران تاکنون باید ۱۸۰ میلی متر بارش دریافت می کرد، درحالیکه میزان بارش ها ۱۱۰ میلی متر است که این امر بیانگر کاهش ۷۰ میلی متری نسبت به وضعیت نرمال است.
وظیفه ادامه داد: براساس نقشه های هواشناسی، طی ۲ هفته آینده وضعیت بارش ها در حوزه غرب بارش ها نرمال و بیش از نرمال و مناطق مرکزی از جمله استان تهران نرمال و کمتر از نرمال خواهد بود، از این رو انتظار بارش چشمگیری در استان های مرکزی، یزد، تهران، قم نداریم که براین اساس با احتمال زیاد این مناطق بین ۲۰ تا ۴۰ درصد کم بارشس سال آبی را به پایان می رسانند.
رئیس مرکز ملی اقلیم و مدیریت بحران خشکسالی سازمان هواشناسی با اشاره به وضعیت دما بیان کرد: طی ۲ هفته آینده دما در حد نرمال و کمتر از نرمال است، هرچند از فردا روند افزایش دما را داریم، اما این افزایش به معنای گرمتر از معمول نخواهد بود.
وی در توصیه کشت محصولات بهاره به کشاورزان افزود: کشت دیم بهاره در اکثر مناطق کشور همچون جنوب غرب، غرب و شمال غرب مناسب است و نسبت به سال قبل محدودیت ها بسیار کمتر است. گفتنی است بیشتر محدودیت ها برای آب شرب در استان تهران، مرکزی، تا حدی قم و خراسان رضوی است.
وظیفه با بیان اینکه نگران تامین آب شرب در استان های تهران، البرز، مرکزی و خراسان رضوی در فصل گرم هستیم، گفت: با گرم شدن هوا و ذوب شدن برف ها در زاگرس و البرز شرایط بهتر شود.
رئیس مرکز ملی اقلیم و مدیریت بحران خشکسالی سازمان هواشناسی گفت: با توجه به شرایط مساعد بارندگی مناطق غرب، شمال غرب و جنوب غرب در کشت بهاره بویژه دیم مطلوب است و کشت آبی وضعیت سدها مشخص می کند.
انتهای پیام/
دیدگاهتان را بنویسید