×

لک‌علی‌آبادی: شاخص‌های کلان اقتصادی در سال نخست برنامه هفتم محقق نشد

  • کد نوشته: 82894
  • ۱۹ آبان ۱۴۰۴
  • 4 بازدید
  • ۰
  • نماینده مردم دورود و ازنا در مجلس شورای اسلامی گفت: شاخص‌های کلان اقتصادی در سال نخست برنامه هفتم محقق نشده است.

    لک‌علی‌آبادی: شاخص‌های کلان اقتصادی در سال نخست برنامه هفتم محقق نشد

    به گزارش خبرنگار مهر، روح‌الله لک‌علی‌آبادی نماینده مردم دورود و ازنا در مجلس شورای اسلامی در نشست علنی عصر امروز مجلس، درباره عملکرد دولت در تحقق اهداف برنامه پنج‌ساله هفتم پیشرفت کشور، شاخص‌های اقتصادی و معیشتی را مورد بررسی قرار داد و گفت: زندگی عموم مردم به چند شاخص اصلی از جمله رشد نقدینگی، قیمت ارز و تورم وابسته است، اما متأسفانه تا امروز این شاخص‌ها در چارچوب برنامه هفتم تحقق نیافته‌اند.

    وی در ادامه با اشاره به آمارهای رسمی افزود: رشد اقتصادی در سال ۱۴۰۳، حدود ۱ درصد بوده که در شش‌ماهه نخست سال ۱۴۰۴ به منفی ۳.۳ درصد رسیده است. در حوزه اشتغال نیز مجموعاً ۲۹۸ هزار شغل ایجاد شده، در حالی که طبق اهداف برنامه، باید سالانه یک میلیون شغل ایجاد می‌شد. رشد بهره‌وری نیز که باید به ۲.۸ درصد می‌رسید، اکنون تنها ۱.۹ درصد است.

    لک‌علی‌آبادی درباره وضعیت نقدینگی اظهار داشت: بر اساس برنامه هفتم، رشد نقدینگی باید به ۱۳.۸ درصد کاهش می‌یافت، اما در ابتدای اجرای برنامه هفتم این رقم ۲۴.۳ درصد بود و در پایان سال ۱۴۰۳ به ۲۷ درصد و در شش‌ماهه نخست ۱۴۰۴ به ۳۶.۸ درصد رسیده است. علت اصلی این وضعیت، برداشت از صندوق توسعه ملی و همچنین برداشت دولت از بانک مرکزی است.

    این نماینده مجلس با انتقاد از افزایش تورم، تصریح کرد: قرار بود تورم تک‌رقمی شود، اما در شهریور ۱۴۰۳ رقم ۲۴.۵ درصد و در شهریور ۱۴۰۴ به ۴۸.۶ درصد رسیده است. تورم دوازده‌ماهه نیز ۳۸.۶ درصد گزارش شده است.

    وی همچنین به وضعیت نرخ ارز اشاره کرد و گفت: در ابتدای برنامه هفتم، نرخ ارز ۵۹ هزار و ۱۴۰ تومان بود که امروز به بیش از ۱۰۰ هزار تومان رسیده است. نرخ ارز نیما نیز از ۴۵ هزار تومان به ۷۱ هزار و ۹۰۰ تومان افزایش یافته است.

    لک‌علی‌آبادی با اشاره به شرایط خاص سال نخست برنامه، ادامه داد: در سال اول اجرای قانون برنامه هفتم، کشور با انتخابات، حادثه تلخ شهادت آیت‌الله رئیسی، تهدیدات نظامی و جنگ روبه‌رو بود. با این حال انتظار داریم در سال دوم اجرای برنامه هفتم، دولت با کار جهادی و افزایش عقلانیت مدیریتی، به شاخص‌های تعیین‌شده در برنامه نزدیک‌تر شود.

    نماینده مردم دورود و ازنا همچنین خطاب به سیاسیون و کنشگران گفت: برخی از تریبون‌ها فضای سیاسی کشور را منحرف می‌کنند. در حالی که مشکل اصلی مردم امروز نان و کار است و دولت باید تمرکز خود را بر این مسائل بگذارد.

    وی با انتقاد از کاهش بودجه استان‌های محروم اظهار داشت: با وجود تمام مشکلات، انتظار داریم دولت سهم بودجه استان‌های محروم به‌ویژه استان لرستان را کاهش ندهد. به عنوان مثال، تسهیلات تبصره ۱۸ در بخش کشاورزی و صنعت لرستان از یک و دو دهم همت به سه دهم همت کاهش یافته که این روند باعث می‌شود استان‌های محروم بیش از پیش عقب بمانند.

    لک‌علی‌آبادی در پایان ضمن تشکر از اعضای هیئت‌رئیسه و وزرای حاضر در جلسه، تأکید کرد: با وجود همه تنش‌ها و کاستی‌ها، از دولت محترم انتظار داریم با نگاه عدالت‌محور، مسیر اصلاح اقتصادی را در سال دوم برنامه هفتم با جدیت دنبال کند.

    بیشتر مطالعه کنید:

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    دو + 13 =

    4 × چهار =