×

بانک‌ها عملکرد خوبی در زمینه پرداخت وام اشتغال ندارند

  • کد نوشته: 69506
  • ۲۳ شهریور ۱۴۰۴
  • 4 بازدید
  • ۰
  • عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس گفت: اعطای وام اشتغال به مددجویان نهادهای حمایتی به لحاظ شکستن چرخه فقر و افزایش انگیزه و امید به زندگی مردم اهمیت بالایی دارد و باید در دستور کار باشد.

    بانک‌ها عملکرد خوبی در زمینه پرداخت وام اشتغال ندارند
    – اخبار اقتصادی –

    علی اکبر رنجبرزاده عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس در گفت و گو با خبرنگار تسنیم، با اشاره به وضعیت پرداخت تسهیلات اشتغال و در خصوص روند پرداخت وام اشتغال تصریح کرد: بر اساس قانون باید بانک‌ها طبق تبصره ۱۸ قانون بودجه به پرداخت وام اشتغال بپردازند که متأسفانه در حال حاضر روند قابل قبولی ندارد. پرداخت وام اشتغال بسیار کند است و باید در این زمینه چاره‌اندیشی صورت بگیرد و بانک مرکزی به عنوان متولی اصلی شبکه بانکی، موظف است که بستر لازم برای تحقق قانون بودجه در زمینه وام اشتغال را فراهم کند. متأسفانه روند بروکراسی بانک‌ها برای پرداخت وام اشتغال بسیار طولانی است و این امر مشکلاتی را برای متقاضیان به وجود می‌آورد و حتی در پایان نیز اعتبارات لازم وجود ندارد و پرداختی نیز در این زمینه صورت نمی‌پذیرد.

    وی ادامه داد: امسال تخصیص اعتبار به بخش‌های مختلف برای سهم داشتن در وام اشتغال در قانون بودجه صورت نگرفت و این امر در اختیار بانک مرکزی قرار داده شد. متاسفانه بانک مرکزی نیز در این زمینه عملکرد مناسبی نداشته است و باید هر چه سریع‌تر ابلاغ‌ها صورت بگیرد و پرداخت وام اشتغال در دستور کار جدی باشد. متاسفانه عملکرد شبکه بانکی در این زمینه اصلا مناسب نبوده است.

    این نماینده مجلس در ادامه خاطرنشان کرد: اعطای وام اشتغال به مددجویان نهادهای حمایتی به لحاظ شکستن چرخه فقر و افزایش انگیزه و امید به زندگی مردم اهمیت بالایی دارد و باید در دستور کار باشد. بانک‌ها باید عملکرد خود در زمینه پرداخت وام اشتغال را اصلاح کنند و اصلا روند فعلی قابل‌قبول نیست و بسیار نامناسب است.

    رنجبرزاده گفت: اگر وام های اشتغال به درستی و با سهولت در اختیار متقاضیان قرار بگیرد، می‌تواند اثرگذاری بالایی در اشتغال‌زایی در کشور داشته باشد. صرف اعطای وام اشتغال نمی‌تواند مشکل را حل و فصل کند. ۱۶ آیتم مدنظر است که باید رعایت شود. اشتغال‌زایی را باید به صورت یک بسته ببینیم که اعطای وام اشتغال یک بخش از آن است. باید کمک به متقاضیان به منظور ایجاد شغل پایدار صورت بگیرد و مشاوره‌های لازم به آن‌ها داده شود.

    وی ادامه داد: اعطای وام اشتغال می‌تواند بسترساز حل مشکلات اجتماعی متعددی باشد. به طور مثال، اگر می‌خواهیم مشکل مهاجرت از روستا به شهر را حل کنیم، باید برای ایجاد شغل برای روستاییان چاره‌اندیشی کنیم. در همین راستا، اعطای وام اشتغال به روستاییان اهمیت بالایی دارد که باید با جدیت در دستور کار باشد.

    این نماینده مجلس خاطرنشان کرد: تحقق طرح جوانی جمعیت نیز به حل مشکل اشتغال جوانان ربط دارد. وقتی افراد شغل و منبع درآمدی ندارند، نمی‌توانیم توقع داشته باشیم که تشکیل خانواده بدهند و فرزندآوری داشته باشند. حل این مشکلات به صورت زنجیره‌ای به یکدیگر متصل است. به همین دلیل، بانک مرکزی باید اهتمام جدی در راستای نظارت بر اجرای قوانین مربوط به اعطای وام اشتغال داشته باشد. بانک‌ها نیز باید به وظایف قانونی‌شان در این زمینه عمل کنند و با کاهش بروکراسی‌ موجود به افزایش پرداخت وام اشتغال مبادرت کنند.

    انتهای پیام/

    بیشتر مطالعه کنید:

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    4 + نوزده =

    9 + دو =