×

خطر در کمین سرمایه خریداران طلای اینترنتی! | توصیه کارشناسان به مردم؛ طلا را فیزیکی بخرید

  • کد نوشته: 51179
  • ۲۶ تیر
  • 7 بازدید
  • ۰
  • کارشناسان طلا درحالی به مردم توصیه می کنند طلا را به صورت فیزیکی خریداری کنند که در انجام بازرسی سکوهای آنلاین، مشخص شده است درصدی از آنها طلای کمتر ازعیار رسمی داشته اند.

    خطر در کمین سرمایه خریداران طلای اینترنتی! | توصیه کارشناسان به مردم؛ طلا را فیزیکی بخرید

    بازار؛ گروه بانک و بیمه: در پی افزایش قیمت طلا خیلی ها با انجام تبلیغات وسیع، داد و ستد این کالای ارزشمند را به فضای مجازی کشادند. هرچند اغلب فعالان این بازار مجوز فعالیت معاملات طلای اینترنتی را از اتحادیه کشوری کسب و کارهای مجازی که تحت نظر وزارت صمت و نیز اتحادیه الکترونیکی فضای مجازی، اخذ کرده اند ولی درخلال چنین فعالیتی این احتمال وجود دارد که زمینه برای بعضی افراد سودجو نیز فراهم شود تا ازشرایط بوجود آمده سوءاستفاده کنند. آنطورکه مدیرکل استاندارد استان تهران اخیرا در پی بازرسی از مصنوعات طلای عرضه شده درسکوهای اینترنتی، اعلام کرد؛ “بازرسان استاندار، مصنوعات طلای فاقد کد شناسایی را شناسایی کرده اند و درانجام آزمون عیارسنجی، نمونه‌برداری ها مشخص شد که تعدادی از مصنوعات عیاری کمتر از عیار رسمی داشتند”. با این وجود چنین مسئله ای باعث شده است تا خریداران طلای آنلاین اکنون نسبت به انجام چنین معامله ای حساس و مردد شوند.

    حال که شهر پر از تبلیغات فروش طلای آنلاین شده است، رئیس پلیس امنیت اقتصادی فراجا به منظور جلوگیری از وقوع هر گونه مشکل احتمالی در این معامله مجازی تاکید کرده است؛ فروش طلاهای آنلاین از جمله کسب وکارهای جدیدی است که باید بطور ضابطه مند پیگیری و قوانین و مقررات مربوط به این کسب و کار تعریف، تدوین و ابلاغ و اجرا شود. به گفته سردارحسین رحیمی کماکان بازدید از سکوهای فروش طلای آنلاین در دستور کار پلیس قرار دارد تا فعالان سکوهای آنلاین به گونه‌ای عمل کنند که بتوانند به تعهدات خود در مقابل خریداران به درستی و به هنگام انجام وظیفه نمایند.

    از آنجایی که بازار طلا از حساس‌ترین بازارهای مالی کشور محسوب می شود بنابراین نباید این بازار به حال خود رها شود و هرکسی با هرالگویی اموال مردم را در فضایی غیرشفاف مدیریت کند، موضوعی که هم اکنون مسئولان زیربط اقدام به بررسی چگونگی فعالیت سکوهای آنلاین طلا می کنند

    ورود بازرسان به فروش طلای آنلاین

    این در حالی است که بانک مرکزی نیز اخیرا همراه با سایر نهادهای ذی‌ربط، با انجام بررسی فعالیت سکوهای آنلاین طلا، وارد عمل شده است تا با هدف ساماندهی این بازار، مانع تخلفات احتمالی فعالان این عرصه چون فروش طلا بدون ذخیره‌سازی واقعی، عدم ثبت معاملات در سامانه جامع تجارت، نبود شفافیت در معاملات و …شوند. با این وجود دستورالعمل های لازم و الزامات قانونی به برخی فعالان این بازار در راستای رعایت آنها به قوانین و مقررات ابلاغ شده است زیرا بازار طلا چون از حساس‌ترین بازارهای مالی کشور محسوب می شود نباید به حال خود رها شود و هرکسی با هرالگویی اموال مردم را در فضایی غیرشفاف مدیریت کند.

    از آنجایی که طلا، سکه و ارز به دلیل نوسان قیمت، بازارهای جذابی برای سرمایه گذاران ریسک پذیرهستند و از طرفی خیلی ها نیز در این شرایط با درنظر گرفتن تورم انتظاری سعی می کنند برای جلوگیری از افت ارزش سرمایه هایشان به خرید چنین کالاهایی روی آورند، به همین دلیل در این مواقع، خریداران طلا بایستی درانجام معاملات بی گدار به آب نزنند، چرا که در شرایط بی ثباتی و نوسان قیمت ها همچنین آشفتگی بازار ممکن است سرمایه برخی ها توسط برخی افراد سودجو از بین بروند.

    اگر افرادی که می خواهند طلای آنلاین بخرند به دلیل اینکه شرایط این فضا ها به طور قطع و یقیق خیلی مشخص نیست، به نظر می رسد مصنوعات طلا را به صورت فیزیکی خریداری کنند چرا که خرید طلا به صورت فیزیکی به دلیل مشخص بودن فروشنده و روئیت خریدار از اصالت طلا نگرانی را برای خریدار ایجاد نمی کند

    طلا را بی دغدغه به صورت فیزیکی خریداری کنید

    ابراهیم محمد ولی، رئیس سابق اتحادیه طلا و جواهر تهران در گفت و گو با «بازار» راجع به داد و ستد طلا در فضای مجازی اظهار داشت: اگر افرادی که می خواهند طلای آنلاین بخرند به دلیل اینکه شرایط این فضا ها به طور قطع و یقیق خیلی مشخص نیست، به نظر می رسد مصنوعات طلا را به صورت فیزیکی خریداری کنند. چرا که خرید طلا به صورت فیزیکی به دلیل مشخص بودن فروشنده و روئیت خریدار از اصالت طلا نگرانی و یا دغدغه ای را برای او ایجاد نمی کند. در درجه دوم خریدار چون فاکتور رسمی را از فروشنده می گیرد و همه چیز در فاکتور به درستی درج می شود بنابراین در انجام چنین معامله ای حرفی برای گفتن باقی نمی ماند.

    وی با بیان اینکه خرید طلای مجازی مطمئنا دل مشغولی هایی را برای خریداران به دنبال دارد، تصریح کرد: با خرید طلا به صورت فیزیکی از واحدهای طلافروشی معتبر که تحت نظر اتحادیه فعالیت می کنند، خریداران نه تنها مطمئن هستند معامله را با کسی انجام داده اند که جایگاه و مکان و هویت آن مشخص است بلکه با دیدن طلا قبل از خرید اصالت آن را بررسی می کنند چرا که اگر ایراد و اشکالی داشته باشد خریدار خیلی راحت می تواند فروشنده را پیدا کند و در صورت اشکال احتمالی طلا، به راحتی پیگیری کند.

    توصیه من به مردم این است که در خرید طلا اولویت را بر خرید مصنوعات دارای کد شناسایی معتبر بگذارند، برخی ها اقدام به خرید طلای آب شده می کنند که هر چند بیش از ۹۵ درصد طلاهای آب شده درست است اما ممکن است درصدی از فروشندگان در این زمینه شیطنتی کنند که برای خریدار در زمان فروش مشکل آفرین شود

    حتی طلای آب شده هم ممکن است خالی از اشکال نباشد

    رئیس سابق اتحادیه طلا و جواهر تهران خاطر نشان کرد: البته بنده نمی توانم فعالیت فروش طلا را در فضای مجازی و در بستر اینترنت رد کنم و به آن خرده بگیرم چرا خیلی از آنها داری مجوز رسمی هستند ولی همانطور که مشخص است و در خبرها شنیده می شود؛ گویا بستر چنین معامله ای به صورت شفافیت و درست مهیا نیست، به همین دلیل شاید هنوز رصد فعالیت آنها در معاملات فضای مجازی طلا به راحتی انجام نمی شود تا چگونگی نحوه کارکرد آنها آن گونه که مشکلی برای سرمایه های مردم که به طلا تبدیل می شود کنترل شود، رخ ندهد. به طورمثال فروش طلا در فضای مجازی باید به درستی مشخص شود که خریدار آیا طلا را به موقع مقرر تحویل گرفته است؟ فاکتور رسمی معتبر دریافت می کند و…؟ اینها بخشی از دغدغه هاست که هنور درصدی از آن به درستی مشخص نیست که آیا این اقدام انجام می شود یا خیر.

    محمدولی اضافه کرد: توصیه من به مردم این است که در خرید طلا به دلیل حساس بودن آن اولویت را بر خرید مصنوعات دارای کد شناسایی معتبر بگذارند. اما برخی ها برای سرمایه گذاری اقدام به خرید طلای آب شده می کنند. هر چند بیش از ۹۵ درصد طلاهای آب شده درست است اما ممکن است درصدی از فروشندگان که البته خیلی کم هستند در این زمینه شیطنتی کنند که برای خریدار پس از خرید و در زمان فروش مشکل آفرین شود.

    بنا به این گزارش، هرچند اغلب سکوهای اینترنتی فروش طلای آنلاین دارای جوز رسمی و معتبر هستند اما با افزایش ناگهانی و مستمر قیمت طلا و اقبال عمومی به سرمایه‌گذاری در این زمینه، به‌تازگی تعدادی از سایت‌ها و سکوهای اینترنتی اقدام به فروش انواع مصنوعات طلا می‌کنند که این امر ممکن است راه‌های تقلب را برای برخی سودجویان هموار کند؛ به همین منظور اداره‌کل استاندارد استان تهران اخیرا با اجرای طرح کنترل بازار، اقدام به نمونه‌برداری مصنوعات از این مراکز عرضه اینترنتی کرده است. در این میان هفت مورد بازرسی که کارشناسان استاندارد به همراه نمایندگان تعزیرات، اداره ‌کل صمت و اتحادیه طلا از فروشگاه‌های مجازی عرضه‌کننده طلا انجام دادند، مشخص شد که ۱۶۱ مصنوع و پلاک طلای فاقد کد شناسایی بوده اند.

    بیشتر مطالعه کنید:

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    نوزده − 18 =