به گزارش اکوایران، مجتبی فتحی، با اشاره به سوابق تأمین آب بوستان سرخه‌حصار، اظهار کرد: تا پیش از سال ۱۳۹۶، حدود ۳۰ درصد از آب مورد نیاز این بوستان از طریق حق‌آبه تخصیص یافته از سد لتیان تأمین می‌شد؛ اما از آن سال به بعد شرکت آب و فاضلاب این سهم را قطع کرد. در حال حاضر مکاتباتی برای بازگرداندن این حق‌آبه در جریان است و امیدواریم دوباره بتوانیم از ظرفیت سد استفاده کنیم.

وی با بیان اینکه در تمام این سال‌ها تأمین آب بوستان سرخه‌حصار با اتکا به شش حلقه چاه انجام شده است، گفت: این چاه‌ها پیش از قطع حق‌آبه سد لتیان ۷۰ درصد از نیاز آبی بوستان را پوشش می‌دادند؛ اما با حذف آب سد لتیان، تمام بار تأمین آب به دوش این چاه‌ها افتاد. از همان زمان چاه‌ها نیازمند اورهال بودند و این پروژه که در سال ۹۶ آغاز شده بود، به تازگی به پایان رسیده و هم‌اکنون همه چاه‌ها در وضعیت عملیاتی مطلوبی قرار دارند.

فتحی ادامه داد: با توجه به برنامه‌ریزی انجام‌شده، همچنان به دنبال احیای ۳۰ درصد حق‌آبه سد لتیان هستیم تا ظرفیت تأمین آب بوستان را افزایش دهیم. علاوه بر این، در محل پایانه جدید شرق یک تصفیه خانه فاضلاب احداث شده که پساب آن نیز در آینده نزدیک به آبیاری فضای سبز بوستان اختصاص خواهد یافت.

نیاز آبی بوستان سرخه‌حصار

معاون خدمات شهری شهرداری منطقه ۱۳ تهران به ایسنا گفت ، اضافه کرد: میزان نیاز آبی بوستان سرخه‌حصار در حال حاضر حدود ۱۹۰ لیتر بر ثانیه است و با اجرای کامل برنامه‌ها، این ظرفیت به ۲۴۰ لیتر بر ثانیه خواهد رسید؛ یعنی افزایش ۵۰ لیتری در ثانیه که تأثیر قابل توجهی در پایداری منابع آبی بوستان خواهد داشت.

فتحی در ادامه با اشاره به وضعیت پوشش درختی بوستان افزود: هم‌اکنون نزدیک به ۶ هزار اصله درخت خشک یا آفت‌زده در محدوده بوستان شناسایی شده که فرآیند حذف آن‌ها از سوی منابع طبیعی در حال پیگیری است.

وی گفت: سال گذشته در همین راستا، ۱۵۰۰ اصله درخت توسط نهادهای مسئول قطع شد و شهرداری نیز اقدام به کاشت ۱۲ هزار اصله درخت جدید در سطح بوستان کرد.

وی خاطرنشان کرد: امسال نیز با ادامه روند حذف درختان بیمار و خشک، شهرداری منطقه ۱۳ متعهد به کاشت ۳۳ هزار اصله درخت جدید در بوستان سرخه‌حصار است که این اقدام در جهت احیای فضای سبز و ارتقای کیفی پوشش گیاهی انجام می‌شود.